آپارتمان هاآثار معماری ایرانبهروز شهبازیپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهدفاتردفتر طراحی پیرامونکاربریلارمحمد فروتنمراکز مسکونیمعماران

خانه فیروزمندان | گروه معماری پیرامون

خانه فبروزمندان
معمار: 
گروه معماری پیرامون (بهروز شهبازی، محمد فروتن)

موقعیت: لار(استان فارس)، ایران
تاریخ شروع و اتمام کار: ۱۳۹۱-۱۳۸۶
نوع کاربری : مسکونی
وضعیت : ساخته شده
مساحت زمین : ۴۶۰ مترمربع
زیربنای کل : ۶۵۰ مترمربع
کارفرما : هادی فیروزمندان
مدیر اجرایی : غلامرضا زرگری
نظارت : غلامرضا زرگری
تاسیسات : فرزاد قنبرزاده
پیمانکار : غلامرضا زرگری
سازه: غلامرضا زرگری
عکسان: حسین فراهانی
جوایز: جایزه معمار ۹۱، گروه مسکونی، رتبه دوم به طور مشترک


خانه فیروزمندان | گروه معماری پیرامون
خانه فیروزمندان | گروه معماری پیرامون

درباره پروژه :

موقعیت جغرافیایی:

خانه فیروزمندان پروژه ای دوست داشتنی در شهر لار بوده که در اقلیم گرم و مرطوب استان فارس واقع شده است. لار یکی از مناطق تاریخی استان فارس به شمار می رود که در سال ۱۹۶۰ دچار زلزله سختی شد. آن زمان پناهگاه های موقتی با سقف زینتی در ضلع جنوبی شهر برای بازماندگان ساخته شد.

زمانی که شهر بازسازی شد (بر اساس یک طرح شبکه ای) شهرداری تصمیم گرفت تا پناهگاه ها را حفظ کند. خانه های جدید بر اساس یک پلان بسته نسبت به یک پلان باز ساخته شده اند. یک نسبت ساده ۶۰ درصد به ۴۰ درصدی برای این برنامه ریزی در نظر گرفته شده بود. خانه فیروزمندان در سایتی به مساحت ۴۶۰ متر مربع به اجرا رسیده که از سه طبقه شامل زیرزمین ، طبقه همکف و طبقه اول تشکیل شده است. 

الگوپذیری:

این پروژه از یک الگوی سنتی معماری ایرانی به نام “چاهارسوق” (Chaharsofe) تأثیر پذیرفته. الگویی که یک فضای کوچک باز توسط فضای بسته بزرگتری محصور شده است. فضای باز در یک الگوی چاهارسوق نسبت کوچکتری به فضایی مانند حیاط دارد. علاوه بر تعاریف فوق، در این سیستم یک فضای باز گسترده به اطراف چاهارسوف متصل می گردد. این الگو فقط به دلیل تقسیم بندی فضای بسته ۶۰ درصدی و فضای باز ۴۰ درصدی ارائه نشده، بلکه بهترین سیستم برای اقلیمی مانند شهر لار می باشد.

تقسیم بندی حیاط:

حیاط بزرگ خانه به چند فضای کوچکِ باز تقسیم شده است. عملکرد این مناطق به محل بازی کودکان و فضای جمع شدن خانواده فضای باز را بهینه کرده است. این فضاهای باز منفرد نبودی و توسط مسیرها و رابط هایی به هم متصل شده اند. از سوی دیگر هر کدام از این فضاها به عرصه های بسته متصل شده اند تا تعامل بین هر منطقه افزایش یابد و با نیازهای مختلف کاربران سازگار کند.

 

ادامه مطلب
مترو تبریز | محمد ابراهیم تاجیک . مرجان نظری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 6 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا