اخباراخبار شهرسازی

فرونشست یکی از سه بحران اصلی پایتخت

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران:
فرونشست یکی از سه بحران اصلی پایتخت/لزوم ایجاد مرکز مانیتورینگ فرونشست در مدیریت بحران

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران فرونشست را یکی از سه مسئله اصلی در پایتخت برشمرد.

به گزارش آرکاو به نقل از  ایسنا، زهرا نژادبهرام در نشست تخصصی کاهش خطرپذیری پدیده فرونشست ناشی از تغییرات آب زیرزمینی در شهر تهران که صبح امروز در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، اظهار کرد: فرونشست مسئله‌ای جدی است که کمتر به آن توجه شده است و آنقدر که ما برای حوادث و بلایایی نظیر زلزله و سیل برنامه‌ریزی کرده و سازوکار داشتیم دغدغه جدی برای فرونشست نداریم در حالی که فرونشست پس از زلزله و سیل جدی‌ترین خطری است که تهران را تهدید می‌کند.

نژادبهرام فرونشست را یک پدیده عارضی دانست و گفت: طی دو تا سه دهه است که با این پدیده روبرو شده‌ایم و مواردی چون افزایش جمعیت، خشکسالی، استفاده از سفره‌های آب زیرزمینی، توسعه ناپایدار و… از جمله دلایل آن است.

فرونشست مسئله‌ای جدی است

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه تهران نیز در رده شهرهایی نیز کالیفرنیا و کشور اندونزی دارای فرونشست بالایی است، گفت: فرونشست می‌توان پل‌ها، ریل‌ها، راه‌ها و … را تحت تأثیر قرار دهد.

ادامه مطلب
احداث کامل‌ترین پروژه گردشگری «ایلاندو»

وی با بیان اینکه فرونشست مسئله‌ای جدی است و نباید ساده از کنار آن گذشت، گفت:فرونشست از جنوب تهران آغاز شده و در حال پیش‌روی به داخل شهر است. متأسفانه موارد قانونی و حقوقی ما نیز در موردفرونشست بسیار کمیاب و نادر است و فکر می‌کنم تنها دو مصوبه از سوی شورای عالی شهرسازی و یک اصل ۱۵۰ قانون اساسی در این زمینه وجود دارد.

نژاد بهرام با تأکید بر اینکه نخستین گام برای مقابله بافرونشست ایجاد حساسیت است، تصریح کرد: ما باید مردم، مسئولان و مدیران را نسبت به فرونشست حساس کنیم. یک زمان وقتی من مسائل مربوط به فرونشست را مطرح می‌کردم حتی برخی از اساتید هم می‌گفتند که این مسئله مهمی نیست بنابراین لازم است ما ابتدا اهمیت این موضوع را تشدید کرده و با ایجاد حساسیت به سمت تدوین مقررات و راهکاریی برای مقابله با آن برویم.

یکی از سه مسئله و بحران اصلی شهر تهران

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران فرونشست را یکی از سه مسئله و بحران اصلی شهر تهران دانست و گفت: دومین گام پس از حساس‌سازی، تصویب مفاد و مقررات قانونی است. ما باید قوانین بهینه‌ای در این زمینه داشته باشیم و در همین راستا نیز باید از ظرفیت هیأت دولت، مجلس و شوراها استفاده کنیم.

ادامه مطلب
قلب تئاتر ایران بازگشایی شد

لزوم ایجاد مرکز مانیتورینگ فرونشست در مدیریت بحران

وی با بیان اینکه جان شهروندان در حاشیه جنوبی تهران در خطر است، گفت: متأسفانه در گذشته مدیریت بحران نیز توجه چندانی به مسئله فرونشست نداشت. ما لازم داریم که مرکز مانیتورینگ فرونشست در مدیریت بحران ایجاد شود. همچنین لازم است سازمان نظام مهندسی نیز دستورالعمل‌های لازم را برای ساخت و ساز در زمین‌هایی که احتمال فرونشست در آن وجود دارد، تدوین کند.

وی با اشاره به پیامدهای توسعه در بروز فرونشست، اظهارکرد: ۱۲ میلیون نفر در یک محدوده ۷۰۰ کیلومتر مربعی ساکن هستند.

برای این‌ها باید آب شرب تأمین می‌کردیم و به همین دلیل پنج سد در اطراف تهران ایجاد کردیم و تمام آب ورودی به شهر را که باید جذب لایه‌های زیرزمینی می‌شد پشت سدها نگه داشتیم تا آب این جمعیت را تأمین کنیم. البته چاره دیگری هم وجود نداشت. از طرف دیگر متأسفانه تمام خیابان‌ها و معابر ما آسفالت شده و به جز پارک‌ها هیچ امکان نفوذپذیری برای خاک قرار ندادیم. قنات‌ها به روش‌های مختلف و در توسعه شهرها مسدود شدند و این‌ها و بسیاری دیگر جزو مواردی است که منجر به فرونشست می‌شود.

امکان نفوذپذیری آب را افزایش دهیم

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه امروز در دنیا بسیاری از شهرها و مدیران شهری به دنبال استفاده از سازه‌های نفوذپذیر آب رفته‌اند، گفت: ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت‌های جدیدی استفاده کنیم که امکان نفوذپذیری آب را افزایش دهیم.

ادامه مطلب
استودیو دیار | دفتر طراحان رنا (رضا نجفیان)

نژادبهرام با تأکید بر اینکه با راهکارهای ساده می‌توان ازفرونشست جلوگیری کرد، تصریح کرد: در دیدار با وزیر نیرو نیز مواردی را مطرح کردم و ایشان نیز آمادگی خود را برای تشکیل کارگروهی مشترک با شهرداری تهران اعلام کرد که البته لازم است این اقدامات اجرایی شود.

وی با بیان اینکه لوله‌های گاز، خطوط انتقال آب، خطوط مترو، پل‌ها و… می‌توانند در طی فرونشست آسیب ببینند، گفت: لازم است با استفاده از ظرفیت‌های مهندسی ساختمان و عمران ، سازه‌ها را طوری کنترل و طراحی کنیم که از بروز بحران جلوگیری کنیم.

وی در پایان با تأکید بر اینکه زلزله، سیل و دیگر حوادث این چنینی هشدار زمین به شهروندان است، افزود: باید با طبیعت آشتی کنیم و با آن دوست باشیم. شهر دوستدار زمین شهر دوستدار طبیعت است و می‌توان به آن شهری توسعه‌گرا گفت. الگوی ما باید توسعه با توجه به طبیعت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 7 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا