آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهشیرازکاربریمراکز مسکونیمعماراننوید مسعودیویلا

ویــلای مــسعودی | نوید مسعودی

ویــلای مــسعودی
معمار:
نوید مسعودی

موقعیت : ایران،فارس، شیراز، جاده‌ی سپیدان
وضعیت : تکمیل شده
مساحت سایت: ۳۷۴۰ مترمربع
مساحت: ۱۹۰ مترمربع
کاربری : مسکونی
تاریخ: ۱۳۹۱-۱۳۹۲
معماران مسئول: نوید مسعودی
کارفرما: نادر مسعودی
مجری: نوید مسعودی
محاسب سازه: مجتبی حمزوی
عکاس: مهدی قنبرپور


 

ویــلای مــسعودی
ویــلای مــسعودی

درباره پروژه ویــلای مــسعودی

کانسپت طرح

این پروژه‌ی ویلایی در زمینی به مساحت ۳۷۴۰ مترمربع در مناطق ییلاق‌نشین شهر شیراز که نسبت به سایر مناطق این شهر از آب‌وهوای مساعدتری برخوردار است، به طراح سفارش شد.سیالیت فضایی طرح منجر به پیوستگی و تداوم بصری فضای سبز از دید ناظر شده که فضایی یکپارچه و آرام برای بیننده به وجود آورده است؛ این امر، کانسپت اصلی طراحی را تشکیل داد.در راستای این اهداف و به منظور خلق فضاهایی با این کیفیت بصری و داشتن جانمایی‌های مورد نیاز، ساختمان ویلا در منتهاالیه زمین در نظر گرفته شد. این احجام کاملاً خالص با عملکرد تفکیک عمومی و خصوصی، به دو حجم مکعب‌مربع و مکعب‌مستطیل تقسیم شده‌اند. سیالیت حجم بخش عمومی به وسیله‌ی چند پله‌ی معلق که حوضچه‌ی نیلوفر آبی و ماهی در زیر آن قرار دارد، با تلألؤ حجم در حوضچه تشدید شده است. در مرکز این فضای بی‌پیرایه و پیراسته، سکوی مستطیل‌­شکلی هم جهت انجام فعالیت مراقبه (مدیتیشن) طراحی شده و مورد استفاده است.

ادامه مطلب
ضرورت تهیه دفترچه مصور نما برای محلات

روند پروژه

حجم مکعب‌مستطیل با کشیدگی در جهت شمال‌غربی-جنوب‌شرقی، دید وسیعتری را برای ساکنان بخش خصوصی خانه به وجود آورده، ضمن آنـکه ساختمان کـامـلاً به صورت پیلوتی طراحی شده تا از فضای حاصل در زیر حجم، سایبان و مأمنی امن و آرام برای حضور ساکنین در فضای طبیعی باغ مهیا کند. کشیدگی استخر به‌موازات این حجم، ضمن تأمین امنیت و فضای تفریحی برای ساکنین، حس یک‌پارچه‌ای را میان آب و بنا به وجود آورده است. این حضور آب صرفاً به اطراف و زیر حجم خلاصه نمی‌شود؛ همانگونه که از ابتدای خلقت، آب همواره همراه و همزاد بشریت بوده و در اینجا نیز از ابتدای ورود کاربر، خودنمایی میکند. حوضچه‌ی کشیده‌ی افقی و المان آبی در مسیر چهارباغ رمز آلود خود سعی در ایجاد محیطی آرام و ساکن را داشته‌اند.

آرامش در بُعد مصالح و حجم

این آرامش در بُعد مصالح و حجم نیز مشهود است. در پرداخت حجمی، مصالح و حتی سازه‌ی ساختمان به صورت کاملاً نمایان و با حفظ خلوص کامل در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. در تناسبات نما هم ضمن حفظ تأکید بر کریدورهای بصری برای کاربران به واسطه‌ی بهره‌مندی از تناسبات موزون (ریتم) تلاش برای خلق یک گرافیک حجمی پویا انجام شده است.سازه‌ی ساختمان نیز به دست معمار طراحی و تنها محاسبات سازهای آن به مهندس عمران محول شد. این حساسیت روی بازتاب خلوص در بُعد سازهای بنا نشانگر هدفی بالا در طراحی می‌باشد. ستون‌ها به صورت تیر ورق و بادبندهای لوله‌ای تلاش می‌کنند تا از کانسپت اصلی طرح فاصله نگیرند؛ به‌عبارتی، پیوسته سعی شده تا تمامی اجزای معماری و سازه در خدمت بیان بصری و اهداف طراح باشند.در طراحی داخلی این ویلا برای عدم غرابت از کانسپت اصلی و همرنگ با عقیده‌ی طراح به مسئله‌ی روح مصالح و استفاده‌ی شاخص از آنها، شاهد حضور نمایان (عریان) مصالح فاقد تزئینات در طراحی داخلی هستیم.

ادامه مطلب
دانشکده‌ فنی‌|آندره گدار، ماکسیم سیرو

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 7 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا