آپارتمان هاآثار معماری ایرانآملالبرز امیریپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهدفاتردفتر طراحی چکادسینا نجفیفرشاد سعدالهیکاربریمراکز مسکونیمعمارانهمایون نجایی

آپارتمان معتمد | دفتر طراحی چکاد – البرز امیری

آپارتمان معتمد
معمار: دفتر طراحی چکاد (البرز امیری)

موقعیت : ایران، آمل
وضعیت : 
ساخته شده
مساحت زمین: ۲۰۵ مترمربع
زیرینا: ۷۲۰ متر مربع
تاریخ ساخت: ۱۳۹۶
کاربری : مسکونی
همکاران طراح: فرشاد سعدالهی، همایون نجایی، سینا نجفی
کارفرما: ولی‌الله معتمد


آپارتمان معتمد
آپارتمان معتمد

درباره پروژه  آپارتمان معتمد

هنگامی که طراحی این پروژه به ما واگذار شد نخستین چالش طراحی، پاسخ گویی به دو عامل اساسی تحدیدکننده بود.

یکی خواست شخصی و متعین کارفرما

که غالبا بیش از ظرفیت پروژه بود. یک واحد سه خوابه (۱۴۰ متری) و دو واحد دوخوابه (۱۴۰ متری)، هرکدام با ریزفضاها، خواسته ها ونظام فضایی متفاوت. دیری نگذشت که خواسته تازه ای نیز پیش آمد و آن افزودن ۶۰ متر مربع به طبقه سوم و تبدیل آن به یک واحد سه خوابه ۲۰۰ متری بود.

دوم، ویژگی های زمین پروژه

یک قطعه زمین پشت قواره ۲۰۰ متری، که تنها ۳ متر بر به یک کوچه بن بست ۶ متری داشت و بیشتر پهنای زمین در پشت ساختمان همسایه جای گرفته بود. موقعیتی که چاره اندیشی برای دستیابی به دید و روشنایی بهتر را در برابر دید و حریم همسایه دشوار می کرد. صراحت قوانین شهری برای عقب نشینی دست کم ۲ متر از بر شمالی و همچنین متراژ مورد نیاز کارفرما، سبب کاهش پهنای حیاط جنوبی ساختمان (کم و بیش ۲ متر ) می شد.

ادامه مطلب
نشریه علمی پژوهشی مدیریت شهری و روستایی 34

روند طراحی 

در گام نخست تلاش شد تا با طراحی ساختمان به شکل (L ) دید همسایه مهار گردد و از سویی با افزایش ژرفای حیاط و البته کاهش درازای آن، حیاط خوش ریخت تری به دست آید. با این روش، امکان نورگیری از دو سوی جنوبی و غربی برای ساختمان فراهم شد و دورتر شدن از ساختمان همسایه، بزرگ تر شدن پنجره ها و کنترل حریم ساختمان را در پی داشت.

خواسته واپسین کارفرما در راستای افزایش متراژ واحد سوم به ۲۰۰ متر مربع، با قرار دادن یک نیم طبقه در تراز چهارم و طراحی این واحد به گونه “دوبلکس” برآورده شد.  برای رسیدن به تناسب بهتر میان فضای خودمانی و همگانی کم و بیش ۲۰ متر مربع از طبقه سوم کاسته شد و به تراس اختصاص یافت؛ از همین متراژ برای شکل گیری یک نشیمن خودمانی در نیم طبقه بهره بردیم. دست آورد این رویکرد پا گرفتن دو تراس پلکانی در طبقه سوم و چهارم ساختمان بود که افزون بر شکل گیری ویژگیهای دیداری و فضایی دگرگونه، سبب نفوذپذیری، نورگیری و دید بیشتر با کنترل حریم ها شد.

پارگینگ 

جانمایی پارکینگ در همکف، با یکپارچه کردن حیاط های شمالی و جنوبی، گردش دوسویه هوا در ساختمان را آسانتر کرده است.

ادامه مطلب
ویلا شماره 2 | استودیو هرم

از ویژگی های این پروژه

یکی از ویژگی های این پروژه، خویشاوندی و نزدیکی میان کاربران آن بود. تلاش کردیم تا با آمد و شد دیداری میان همه طبقات تجربه ای دیگرگون از همسایگی و همنشینی بسازیم. به سخن دیگر کوشیدیم تا نمای ساختمان از درون خانه دیده شود و “بودن” در میان همسایگان زیباتر به چشم آید. گزینش آجر برای نما نیز دانسته برای افزایش هرچه بیشتر این حال و هوا بود.

نمای ساختمان 

نوآوری ویژه در طراحی این ساختمان، نمای یکپارچه آجری آن است. آنگونه که سفت کاری و نازک کاری جدا از هم نمی باشد؛ یک دیوار “دوپوش” آجری است که افزون بر مرزبندی درون و بیرون، چه در درون نشیمن و چه در بیرون خانه نمای یگانه و پیوسته ای می سازد. در کار با آجر به ویژگی دیگری از این بن مایه زیبا دست یافتیم، بدین روش که برای هواخوری و پیش گیری از ماندن نم در درون دیوارها، میان بخش درونی و بیرونی دیوار نزدیک به ۵ سانتی متر جا گذاشتیم و در این راستا برای اتصال این دو جداره از یک آجر “کله” بهره بردیم که خود آغازگر یک “موتیف” زیبا در چیدمان آجرها بود و همین پس و پیش ها در نزدیکی همسایه تبدیل به “فخر و مدین” شد؛ آغاز یک تجربه فضایی متفاوت.

ادامه مطلب
راهنمای بازدید مجازی از قزوین

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 1 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا