آپارتمان هاآثار معماری ایرانپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهحمید باباییدفاتردفتر معماری هرمقممجتمع مسکونیمراکز مسکونیمرتضی علی نیا مقدم

ساختمان مسکونی سالاریه | گروه معماری هرم

ساختمان مسکونی سالاریه
معمار:
گروه معماری هرم

موقعیت: قم، ایران 
معماران: مرتضی علی نیا مقدم، حمید بابایی
نوع پروژه: مسکونی
مساحت پروژه: ۳۷۰۰ متر مربع
اجرا: سالار نیکو گفتار ، کاظم رضایانی
مدلینگ و رندرینگ: محمد رضا عبداللهی
ارائه: اندیشه اسکویی 
عکاسان: مرتضی علی نیا مقدم


ساختمان مسکونی سالاریه | گروه معماری هرم
ساختمان مسکونی سالاریه | گروه معماری هرم

درباره پروژه ساختمان مسکونی سالاریه :

ساختمان مسکونی سالاریه در زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع به اجرا رسیده که در هر طبقه حدود ۹۰ درصد مساحت زمین دارای مجوز ساخت بوده است. عرض زیاد ساختمان، تعددد واحدهای مسکونی، و حجم زیاد بازشوها در جدار بیرونی از جمبه مسائل مهمی بود ؛  که در این پروژه ها با آن مواجه بودیم. جلوگیری از اغتشاش و پراکندگی ناشی از وجود تعداد کثیری از پنجره مهم ترین مسئله ی طراحی در نظر گرفته شد.

چالش های پروژهساختمان مسکونی سالاریه:

برای ایجاد هماهنگی نیازمند پوسته ای برای پیوستگی نما بودیم. از طرف دیگر با توجه به قوانین شهرداری برای ایجاد کنسول های فضای مرکزی نماساختمان مسکونی سالاریهمی توانست از کنسول استفاده کند و حداقل فاصله ی کنسول از ساختمان های جانبی دو متر بود.

راهکار های مواجهه با پروژه:

بدین ترتیب برای ایجاد کنسول های هماهنگ با قوانین شهرداری، باز باکس های مدرنی که در طبقات مختلف روی هم می لغزند و تراس های هر واحد را شکل می دهند استفاده شد. این باکس ها زمانی که به سطح نما برخورد می کنند بر فضای داخل نیز تاثیر می گذارند. بدین ترتیب باعث فرورفتگی فرم مسطح نما می شوند.

نقش اصلی باکس ها در پروژه ساختمان مسکونی سالاریه:

هر کدام از این باکس ها برای یک واحد نقش تراس را بر عهده دارد.

از طرفی برای واحد دیگر در همان طبقه بوسیله ی فرورفتگی هایی که از برخورد باکس ها با سطح نما ایجاد می شود؛ فضای تراس شکل می گیرد. اینگونه از دید مستقیم تراس های هر واحد به یکدیگر نیز جلوگیری شد تا مرز و محرمیت هر واحد حفظ شود.
با شکل گیری باکس ها و تاثیر آنها بر فضای داخلی و فرم مسطح نما؛ سطح نمای اصلی ساختمان مسکونی سالاریه به وجود آمد که دارای سه لایه شد: لایه ابتدایی که شامل باکس ها (کنسولها) است، لایه میانی که همان سطح اصلی نماست و لایه درونی که از برخورد باکس ها به سطح نما شکل گرفت و باعث فرورفتگی فرم شد. بر روی لایه ی میانی (سطح اصلی نما) که دارای بازشوهای زیادی بود. پوسته ای از الوارهای چوبی شکل گرفت تا تمامی سطح نما و بازشوها یکپارچه شوند و حجم به صورت پیوسته شکل بگیرد.

 نور گیری پروژه:

از طرف دیگر با ایجاد کنسول و تعدد لایه ها هر واحد کیفیت های مختلفی از ورود نور را تجربه می کرد: در داخل باکس ها نور به صورت مستقیم وارد شده، در قسمت نمای پوسته ای که با الوار چوبی پوشیده شده بود نور با عبور از چوب ها به صورت غیرمستقیم و هدایت شده به فضای داخل راه میابد.
در نهایت پروژه به صورت حجمی هماهنگ و پیوسته از ترکیب باکس ها و سطوح پوسته ای چوبی شکل گرفت که دارای هویتی یکپارچه بود.

 

 

ادامه مطلب
خانه آجر پوش | استودیو طرح و ساخت آدمون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا