آثار معماری ایرانپروژه بر اساس موقعیت مکانیپروژه ها براساس وضعیتتکمیل شدهتهراندفاتررامبد ايلخانیکاربریمراکز تجاریمشاور تغيير روند طرحمعماران

مجموعه تجاری و اداری آفتاب | مهندسين مشاور تغيير روند طرح

مجموعه تجاری و اداری آفتاب
معمار: مهندسين مشاور تغيير روند طرح( رامبد ايلخانی – نشيد نبيان)

موقعیت: ایران – تهران، سه راه امین حضور
وضیعت:
طراحی شده
مساحت: ۱۰۰۰۰مترمربع 
کاربری: تجاری
تاریخ :۱۳۹۱
معمار:رامبد ايلخانی- نشيد نبيان
همکاران: مهرآسا چمنی، مونا خاتمی، دیبا دیانی ، پرنیان قائمی، حسین کریمی، میلاد ملک‌افضلی، علی منصوری، بابک تقی خانی
کارفرما: شرکت سرمایه گذاری آرمان شهر پارس


مجموعه تجاری و اداری آفتاب
مجموعه تجاری و اداری آفتاب

درباره پروژه مجموعه تجاری و اداری آفتاب

سوأل اصلی: در طراحی مجموعه های بزرگ تجاری در شهری همچون تهران که با رشد روزافزون مگا استراکچرهای تجاری مواجه است و حتی سیاست های کلان شهری تحت تأثیر استراتژی های اقتصادی قرار می گیرد .جایگاه فضاهای عمومی شهری ( Public Space ) در مواجهه با این مجموعه های عظیم چیست؟ به طور سنتی، فضاهای عمومی در اطراف بناهای مذهبی و میدان ها و یادمان ها شکل می گرفته است ولی با توجه به نقشی که امروز بخش خصوصی در ساخت و ساز شهر تهران ایفا می کند، ارائه فضاهای عمومی به شهر بدون متولی باقی مانده است. در طراحی مجموعه تجاری-اداری آفتاب ، رسیدن به تعادل میان دو عنصر کیفیت شهری و سیاست های اقتصادی از طریق ارائه فضاهای باز پروژه به شهر در کنار فضاهای تجاری و اداری مد نظر طراح بوده است.

ادامه مطلب
ویلا[در]میان | استودیو صاحب

( سیاست برد-برد برای شهروندان و سرمایه گذار). سایت پروژه آفتاب، درمرکز تهران و در مجاورت یکی از محلات قدیمی شهر ( عودلاجان) در مرکز معاملات لوازم خانگی ( سه راه امین حضور) واقع شده است. (لبه ی مسکونی و تجاری). در این منطقه با رشد حوزه ی عملکردهای تجاری، بافت مسکونی مجاور به عقب رانده شده و هر روز به مرگ بافت مسکونی مذکور نزدیک تر می شویم. در چنین شرایطی پروژه آفتاب با ارائه عملکردهای متنوع و ارائه فضاهای عمومی در مقیاس شهر و محله می تواند به زنده کردن بافت مجاور و بازسازی و احیای آن ( Redevelopment ) کمک نماید.

جایگیری فضاهای پروژه

جایگیری فضاهای پروژه ( حیاط) در جداره های سایت و ارائه آن به شهر و محله مجاور، اختصاص بام تجاری به عملکردهای عمومی، تنوع در عملکردهای تجاری، اختصاص فضای تجاری اطراف حیاط ها به فعالیت های عمومی از قبیل رستوران، کافی شاپ و … و در حیاط جنوبی به تجاری محلی مانند سوپر مارکت، سلمانی، نانوایی، شیرینی فروشی و … به زنده کردن بافت مسکونی و همچنین زنده کردن مجموعه در شب، که بخش اداری تعطیل است،کمک می نماید. – در مراحل طراحی مجموعه دو الگوی ساماندهی مرکزی و خطی برای بخش تجاری که در رابطه مستقیم با بافت اطراف پروژه قرار دارد با هم مقایسه گردید و الگوی خطی ( برگرفته از بازار ایرانی) که قابلیت اتصال حرکت های شهری و محله را داراست، جهت سازماندهی توده ی پروژه انتخاب گردید. – بهره گیری از مورفولوژی ریزدانه ی بافت مجاور به عنوان روش تولید حجم نسبتاً حجیم پروژه به آشتی بیشتر پروژه با بافت مسکونی کمک می نماید.

 

ادامه مطلب
اقامتگاه مرتفع در Fallingwater

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 15 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا