تأليفاتمجلاتمجله علمی منظرمقالات

مجله علمی منظر شماره ۴ زمستان ۱۳۸۸ (۲)

 مجله علمی منظر شماره ۴ زمستان ۱۳۸۸

فهرست مقالات در   نشریه علمی منظر شماره ۴ (بخش۲)

۹- یک تفاهم؛ یک نهاد | مهندس فرجامی
 
۱۰- نهاد برنامه ریزی؛ چشم ناظری جدید | رسول خادم
 
۱۱- مروری بر دلایل عدم تحقق طرح های جامع/ نمونه موردی : طرح جامع شهر بانه | محمد صالح شکوهی بیدهندی، کیوان خلیجی
 
۱۲- طرح های نوسازی شهری- یک مسئله، کدامین رویکرد- یک تجربه
 
۱۳- ‌ارزیابی تجربه بومی؛ الزامات تحقق پذیری طرح های نوسازی شهری | کاوه حاجی علی اکبری
 
۱۴- ‌پایش و ارزیابی، الزام تحقق پذیری طرح های توسعه شهری | رعنا تقدسی
 
۱۵- نشست تخصصی پیرامون موضوع انتقال پایتخت
 
۱۶- خبر/ نهاد
 
 
 

 

چکیده مقاله ۹ نشریه مجله علمی منظر شماره ۴

یک تفاهم؛ یک نهاد | مهندس فرجامی

سالها بود كه بعضي از مســئولين و شهرداري ها به اين باور رسيده بودند كه تهيه طرح هاي جامع و تفصيلي بايد با هماهنگي شهرداري ها انجام شود. اما به تناسب موقعيت مسئولين چه در سمت دولت و چه در طرف شهرداري اين امر محقق نمي شد. در طول اين مدت هم در زمان  مسئوليت آقاي كرباسچي عملا طرح جامع بايگاني شده بود و ضرورت داشتن طرح جامعى براى تهران كاملا مشهود بود. در دوره وزارت آقاي عبدالعلي زاده و شــهرداري آقاي احمدي نژاد – به هر دليلي– شرايط اين همكارى فراهم شد.
 
دریافت کامل مقاله

ادامه مطلب
معماری و سینمای معناگرا

چکیده مقاله ۱۰ مجله علمی منظر شماره ۴

نهاد برنامه ریزی؛ چشم ناظری جدید | رسول خادم

سند طرح جامع شهر تهران پس از حدود چهار دهه با پيگيرى شــوراى اسلامى شهر تهران، شــهردارى تهران و وزارت مسكن ً به نتيجه رســيد. اين طرح چه در شهرســازى دنبال شد و نهايتا زمــان تهيه، تدوين و در مراحــل قانونى تصويب و چه فراتر از آن در زمان اجرا به نهادى قانونى و مســتمر نياز داشــت. وظيفه اين نهاد نظارت بــر اجراى راهبردهاى ســند، مراقبت منظم و جدى از اصــول آن و جهت گيرى هاى اصلى برنامه هاى اجرايى نهادهاى دولتى، خصوصى و مدنى براى تحقق چشم انداز و اهدف مورد نظر طرح است.
 

چکیده مقاله ۱۱ مجله علمی منظر شماره ۴

مروری بر دلایل عدم تحقق طرح های جامع/ نمونه موردی : طرح جامع شهر بانه | محمد صالح شکوهی بیدهندی، کیوان خلیجی

اين مقاله به مرور دلايل تحقق نيافتن طرح هاي شهري مي پردازد. بدين منظور ابتدا مباني نظري طرح هاي جامع تعريف مي شوند، محتواي آنها بررسي و پس از شناخت نقاط ضعف و قوت آنها، دلايل عدم تحقق شان بررسي مي شود. سپس به عنوان نمونه موردي، طرح جامع شهر بانه مورد بررسي قرار گرفت تا ميزان تحقق اهداف آن سنجيده شود.
 

چکیده مقاله ۱۲ مجله علمی منظر شماره ۴

طرح های نوسازی شهری- یک مسئله، کدامین رویکرد- یک تجربه

در يك نشســت تخصصى در ســالن ناصرى خانه هنرمندان ايران كه در پنجم بهمن ماه ۱۳۸۸ برگزار شد، دكتر «عليرضا عندليب» رياست نهاد برنامه ريزى توســعه شــهرى تهران، مجموعه گفتارى را با عنوان «طرح هاى نوسازى شهرى ـ يك مسئله، كدامين رويكردـ يك تجربه» ارائه نمود. اين نشست توسط انجمن صنفى مهندسان معمار و شهرساز، جامعه مهندســان معمار ايران و همكارى گروه ديگرى از انجمن هاى حرفه اى و نشــريات تخصصى حوزه شهرسازى و معمارى برگزارشد.

ادامه مطلب
مجله علمی منظر شماره 21 زمستان 1391 (2)

دریافت کامل مقاله     


چکیده مقاله ۱۳ مجله علمی منظر شماره ۴

ارزیابی تجربه بومی؛ الزامات تحقق پذیری طرح های نوسازی شهری | کاوه حاجی علی اکبری

مروزه در اطلاق صفت «فرســودگى» به بخش هايى از كالبد شهر، بين كارشناسان اختــلاف نظر وجود دارد و برخى صاحب نظران اعتقاد دارند كه واژه «فرســوده» به
درستى گوياى وضعيت اين محدوده ها نيست. برخى اسناد اخير عبارت هايى از قبيل «نابسامان» يا «نيازمند مداخله» را پيشنهاد مى كنند. اما فارغ از عنوان مسئله، مى توان شكل گيرى بافت هاى فرسوده شهرى در ايران را تحت تأثير چند عامل بررسى كرد.

دریافت کامل مقاله   


چکیده مقاله ۱۴

پایش و ارزیابی، الزام تحقق پذیری طرح های توسعه شهری | رعنا تقدسی

نظام برنامه ريزي شهري در كشور ما طي دهه گذشته عمدتا به سمت استفاده از شيوه برنامه ريزي راهبردي و انجام طرح هاي توســعه شــهري در قالب طرح هاي راهبردي- ساختاري گام برداشته است. پس از تهيه چند طرح ساختاري جايگزين طرح هاي جامع در چند شــهر كشور در ســال هاي اخير و طرح هايي از قبيل طرح توسعه گردشگري، شــايد بتوان از ميان مهم ترين و جديدترين طرح هايي كه به اين شــيوه تهيه شده اند، به طرح راهبردي-ساختاري توسعه و عمران شهر تهران (طرح جامع تهران) اشاره نمود كه پس از فراز و نشيب هايي كه در مسير تهيه و تصويب طي نموده و با وجود نقدهاي گوناگوني كه تاكنون بر آن صورت گرفته اســت، در حال حاضر به همت نهاد برنامه ريزي توسعه شهري تهران در مرحله ي پياده سازي و اجرايي شدن تدريجي «برنامه ها و طرح هاى موضعى و موضوعى» تعريف شده در آن قرار دارد.

ادامه مطلب
فصلنامه علمی پژوهشی معماری و شهرسازی صفه شماره 53

دریافت کامل مقاله        


چکیده مقاله ۱۵

نشست تخصصی پیرامون موضوع انتقال پایتخت

در ابتداي جلسه دكتر «عندليب» بيان داشتند كه شهر تهران از هنگام انتخاب آن به عنوان پايتخت ايران همواره دو چالش اساسي در زمينه پاسخ دهي به مسائل موجود و نقش هاي آينده خود را پيش رو داشته اســت. براي پاســخ به اين چالش ها، طرح هاي متعددي ارائه شده اما چالش ها همچنان پابرجاست.

دریافت کامل مقاله         


چکیده مقاله ۱۶

خبر/ نهاد

دریافت کامل مقاله        


              

منبع: مجله علمی منظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 8 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا