اخباراخبار شهرسازی

دولت اعتبار بازسازی روستاهای جنگ‌زده را تأمین نکرد

دولت اعتبار بازسازی روستاهای جنگ‌زده را تأمین نکرد

معاون بنیاد مسکن با بیان این‌که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان بازدید از طرح‌های بازسازی بنیاد در استان‌های مختلف فراهم نیست،گفت: اعتبار بازسازی روستای جنگ‌زده تامین نشد.

به گزارش آرکاو به نقل از  گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عزیزالله مهدیان با یادآوری این‌که به دلیل بحران کرونا، امکان تردد و بازدید از پروژه‌ها برای مسئولان بنیاد مسکن فراهم نیست و نزدیک به یک ماه است که از پروژه‌ها بازدید به عمل نیامده که امید است این مشکلات ماه آینده برطرف شود، اظهار کرد:‌ کار بازسازی مناطق جنگ‌زده به اتمام رسیده است. فقط در چندین نقطه از جمله آبادان و خرمشهر، واحدهایی تکمیل نشده وجود دارد که باید به اتمام برسند.

وی ادامه داد: اتمام این واحدها برای آن طولانی شد چون بسیاری از جنگ زدگان این مناطق از مناطق مسکونی خود در سال‌های جنگ کوچ کرده و با پایان جنگ تمایل به بازگشت داشتند که بخش عمده‌ای از این واحدها برای جنگ‌زدگان به اتمام رسیده است. به عبارت دیگر تعداد فراوانی خانه احداث و کارهای عمران روستایی آن مناطق از جمله فاضلاب، دفع آب‌های سطحی و سایر موارد با منابعی که بنیاد مسکن و مناطق آزاد مشترکا صرف کرده‌اند، به پایان رسیده است.

ادامه مطلب
تبدیل راه‌آهن قدیمی به مسیر دوچرخه‌سواری

وی افزود: مناطقی مرزی داریم که در جنگ تحمیلی ۱۰۰ درصد تخریب شدند و جنگ‌زدگان آن مناطق که به مناطق دیگر کوچ کرده‌ بودند اکنون تمایل به بازگشت به مناطق خود را دارند. برای این دسته از افراد سال گذشته اعتبار گرفته شد که متاسفانه پیگیر نشدند و اعتبار دوباره برگشت خورد.

جنگ زدگانی که در زمین‌های خود به کشاورزی مشغول هستند

معاون بازسازی بنیاد مسکن تصریح کرد: در زمان حاضر روستاهای مرزی در استان کرمانشاه وجود دارد که به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، کشاورزی رونق دارد و جنگ زدگانی که در زمین‌های خود به کشاورزی مشغول هستند، اما امکان استقرار ندارند.

مهدیان با تاکید بر این‌که برای این افراد اعتبار خواسته شد که متاسفانه تخصیص نیافت، تصریح کرد: چنانچه منابع مالی برای احداث روستاهای تخریبی از جنگ در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار بگیرد، بنیاد مسکن آمادگی دارد تا روستاها را احیا کند و مردم به این واسطه در مناطق مرزی مستقر شوند که این استقرار در مناطق مرزی هم از نظر امنیتی و هم اشتغال و تولید مفید خواهد بود.

وی اضافه کرد: بسیاری از این روستاها و مناطق جنگ‌زده دست نخورده باقی مانده‌اند. در واقع آب، برق، مدرسه و هیچگونه امکاناتی برای آنها موجود نیست. اگر بخواهیم روستاهای مرزی جنگ زده را احیا کنیم، تنها بحث مسکن نیست، بلکه تمامی زیربناها را باید در این مناطق ایجاد کرد. ممکن است به چندین کیلومتر شبکه آب، برق و گاز نیاز باشد و باید دید آیا امکان تامین این هزینه‌ها وجود دارد. چنانچه دولت ردیف بودجه‌ای برای اینکار تخصیص دهد، بنیاد مسکن پیگیر است تا کارهای این مناطق را به سرانجام برساند.

ادامه مطلب
نشریه علمی پژوهشی مدیریت شهری و روستایی 46

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + شانزده =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا